خانه/مجله دماباما/تمیز کردن شوفاژ با چند دستورالعمل ساده
آخرین بروز رسانی: 18ام اردیبهشت, 1401

تمیز کردن شوفاژ با چند دستورالعمل ساده

 بهترین روش های تمیز کردن شوفاژ

تمیز کردن شوفاژ در فصل سرد سال از جمله کارهایی است که برای بعضی افراد کمی دشوار می باشد . تمیز کردن انواع شوفاژ برای مثال راداتور ایران رادیاتور از اهمیت برخوردار می باشد تا به دوام بیشتر آن کمک شود .  اغلب  هنگام تمیز کاری این وسایل گرمایشی دچار غفلت می شوند. به طوری که فراموش می‌کنند که این دستگاه نیز می‌تواند اسیر گرد و غبار بشود. در نتیجه خوب است تا هر از گاهی به نظافت آنها بپردازید.

تمیز کردن رادیاتور به روش ساده

لازم است بدانید که با تمیز کردن این رادیاتورها، میتوانید گرمای بهینه‌تری در فصل زمستان برای خود به ارمغان بیاورید. تمیز کردن شوفاژ در زمستان علاوه بر این که می‌تواند ظاهری چشم نواز به خانه یا محل کار شما بدهد.همچنین می‌تواند با بهینه کردن عملکرد خود، در کاهش هزینه‌های شما موثر باشد. گرد و غباری که در بین پره‌های رادیاتور جمع شده است باعث می‌شود که گرما به طور مستقیم از آن خارج نشود.

مطالب مرتبط :
رفع نشتی شوفاژ

 رادیاتورهای کثیف و پر از گرد و غبار برای گرم کردن محیط نیازمند یک فرایند دشوار هستند. همانطور که میدانید گرد و غبار همیشه در هر محیطی وجود دارد. پس روش‌های تمیز کردن شوفاژ در زمستان امری حیاتی است. حتی موهای حیوانات خانگی و باقی مانده نیکوتین می‌تواند به گرد و غبار خانه و محیط شما اضافه شود. همه این مواد موجود در هوا می‌توانند با هم ترکیب شوند.

سپس با جریان هوا روی همه اجسام و وسایلی مثل شوفاژ خواهند نشست. در نتیجه به مرور زمان در محفظه پشتی جمع خواهند شد. بدین ترتیب نیاز است که حداقل سالی یک بار رادیاتور و شوفاژهای خود را تمیز نمایید. البته تمیز کردن هفتگی شوفاژ و رادیاتور ایده بهتری است. دچار صورتی که وقت انجام این کار را ندارید حداقل یک دستمال روی آن بکشید.

با استفاده از بهترین راه تمیز کردن شوفاژ از نشستن تدریجی غبار بر روی لوله‌های داخلی جلوگیری خواهد شد. در این مقاله از دماباما به بررسی روش‌های تمیز کردن رادیاتور خواهیم پرداخت. یک وسیله مهم برای کرم کردن محیط خانه و محل کار در فصل زمستان می‌باشد.

فهرست عناوین بررسی شده :
1. تمیز کردن شوفاژ به روش ساده
2. تمیز کردن رد لباس از روی شوفاژ

 مراحل تمیز کردن شوفاژ به روش ساده

1. شوفاژ را خاموش کنید.

هنگام تمیز کردن رادیاتور یا شوفاژ چک کنید که حتما سیستم گرمایشی خاموش شده باشد. چرا که تمیز کردن این وسیله در حالت روشن بسیار خطرناک خواهد بود. زیرا احتمال دارد که به لوله‌ها آسیب وارد شود. در نتیجه باعث پاشیده شدن آب داغ لوله شوفاژ به دست و صورت و آسیب دیدن شما شود. پس خاموش کردن شوفاژ پیش از تمیز کردن امری واجب است. نکته دیگری که اهمیت دارد این است که از فشار دادن شوفاژ و کشیدن آن به سمت جلو خودداری کنید.

2. از جاروبرقی استفاده کنید.

الان وقت آن است که برای تمیز کردن شوفاژ به روش ساده از جاروبرقی استفاده کنید. ابتدا به طور کامل اطراف و درزهای شوفاژ و رادیاتور را به خوبی تمیز کنید. می‌توانید با استفاده از لوله بلند جاروبرقی قسمت پشتی آن را نیز از هرگونه گرد و غبار تمیز کنید. سری‌های تعبیه شده در داخل جاروبرقی کمک می‌کند تا با استفاده از آنها، داخل پره‌ها را نیز جاروبرقی بکشید. اگر لوازم ابتدایی انجام این کارها را ندارید به ادامه مراحل توجه فرمایید.

3. استفاده از چوب گردگیری یا برس تمیزکننده

استفاده کردن از یک برس تمیز کننده که مخصوص رادیاتور است، می‌تواند مفید و کاربردی واقع شود. ابزار نام برده شده دارای ظاهری پر شکل است که برای تمیز کردن شوفاژ طراحی و تولید شده است. به دلیل شکل ظاهری که دارد می‌تواند به راحتی قسمت‌های داخلی شوفاژ را از گرد و غبار تمیز کنید. اگر این ابزار را ندارید میتوانید از یک چوب با دسته‌ی بلند که روی آن دستمال بسته‌اید استفاده کنید. با استفاده از همین چوب نیز می‌توانید تمام بدنه پشتی شوفاژ را به طور کامل گردگیری نمایید.

4. دمیدن هوا با استفاده از سشوار

از دیگر راه‌هایی که برای گردگیری شوفاژ استفاده می.شود برعکس جاروبرقی است. یعنی باید با استفاده از یک سشوار، هوای خروجی را به داخل شوفاژ برسانید. بهتر است سر سشوار را به سمت بالای شیارهای رادیاتور نزدیک کنید. سپس هوا را با شدت بسیار بالا به داخل سیستم گرمایشی وارد نمایید. انجام اینکار منجر به تمیز کردن شوفاژ از هرگونه گرد و غبار و آلودگی خواهد شد. پیشنهاد می‌شود پیش از آن از یک حوله مرطوب برای زیر شوفاژ استفاده کنید. بدین ترتیب آیا حوله مرطوب گرد و غبار را به خود جذب می‌کند تا از پراکنده شدن آن جلوگیری شود.

5. از آب و صابون استفاده کنید.

ابتدا یک سطل را از آب گرم در کنید. سپس داخل آن مقداری شوینده به همراه پودر صابون بریزید. پس از ترکیب کردن، اسفنج را داخل مایع داخل سطل بزنید و آب اضافی آن را بگیرید. این فرایند آب‌گیری را تا زمانی که اسفنج مرطوب باشد ادامه دهید. حالا با استفاده از اسفنج مرطوب تهیه شده، بدنه بیرونی شوفاژ پاک کنید. باید مراقب باشید که هنگام تمیز کردن شوفاژ، این ترکیب تهیه شده زمین نریزد. برای پیشگیری می‌توانید از حوله یا دستمال حوله‌ای در قسمت زیر شوفاژ استفاده کنید. در نهایت با استفاده از یک دستمال خشک، رلدیاتور را کاملا خشک کنید.

با انجام اینکار از زنگ زدن و پوسیدگی سیستم گرمایشی خود جلوگیری خواهد شد. سپس باید با دستمال اقدام به تمیز کردن دیوار اطراف شوفاژ، قسمت بالایی و زیری آن کنید. چرا که گرما می‌تواند گرد و غبار را به بخش بالا و دیوارهای بالایی شوفاژ منتقل نماید. توصیه می‌شود تمام این اقدامات را با در نظر گرفتن جنس کاغذ دیواری و دیوارها انجام دهید. پس از اینکه به طور کامل کف‌ها را از روی رادیاتور زدودید به سراغ یک دستمال نرم خشک بروید. با استفاده از این دستمال شروع به خشک کردن پنل دستگاه کنید. شما می توانید برای سهولت در تمیز کردن شوفاژ از اسپری چند منظوره نیز استفاده کنید.

باید اجازه بدهید مایع اسپری برای مدتی بر روی شوفاژ قرار بگیرد. البته اگر پنل رادیاتور شما بیش از اندازه دچار گرد و غبار شده است. توصیه می‌شود از همان ابتدا با اسفنج نمدار غبار روبی کنید. برای تمیز کردن سمت دیوار لازم است از طی یا دستمالی که قابلیت متصل شدن به طی را داشته دارد، استفاده کنید. با بکارگیری از سشوار، کمک شایانی به شما در این زمینه خواهد شد. پس از پایان مراحل فوق، می توانید پیچ رادیاتور خود را باز کنید.

 تمیز کردن رد لباس از روی شوفاژ

تا به اینجا با ترفندهای تمیز کردن شوفاژ آشنا شدید. اما چگونه می‌توان نسبت به تمیز کردن رد لباس از روی شوفاژ اقدام کرد. از جمله رایج‌ترین مشکلاتی که برای اغلب وسایل گرمایشی رخ می‌دهد، رنگ گرفتن و یا ریختن رنگ بر روی آنهاست. به گونه‌ای که برخی از افراد به خاطر سرمای هوا و خشک نشدن لباس‌هایشان از شوفاژ استفاده میکنند. چرا که استفاده از سیستم گرمایشی سبب افزایش سرعت و سهولت در خشک شدن البسه‌های خیس خواهد شد. در چنین شرایط فرق نمیکند که وسیله شما بخاری است یا شوفاژ. زیرا در هر صورت یک نتیجه مشخصی خواهد داشت که آن هم رنگ گرفتن وسیله گرمایشی است.

ادامه دادن این فرایند بدون روش‌های تمیز کردن رادیاتور، به مرور زمان باعث ایجاد تغییر رنگ بدنه خواهد شد. همانطور که گفتیم لباس انداختن بر روی رادیاتور یک کار راسخ برای خشک کردن لباس‌ها است. به دلیل رنگ گرفتن رادیاتور، بهتر است ، برای تمیز کردن شوفاژ از مواد شوینده قوی استفاده شود. مسلما رنگ دادن لباس روی رادیاتور شکل ظاهری آن را بد شکل کرده است. از طرفی اگر روی بدنه دستگاه، تکه‌های حجیم رنگ وجود دارد، توصیه می‌شود با تیغ، آنها را از بین ببرید. پس به آسانی و بدون ریختگی رنگ میتوانید آن را بتراشید و شروع به کشیدن اسفنج کنید.

البته همچنان تاکید می‌شود که به هیچ وجه از مواد ساینده با قدرتمند مثل اسکاچ و سیم استفاده نشود. همچنین پیش از این گفتیم که قبل از هر اقدامی شوفاژ را خاموش کنید تا خنک شود. رنگ گرفتگی‌های عمیق حاصل از خشک کردن البسه، تنها با رنگ مجدد شوفاژها امکان پذیر است. که البته رنگ پذیری آن به نوع رادیاتور نیز بستگی دارد. چرا که برخی از این رادیاتورها توانایی نگهداری رنگ را ندارند. پس نیاز است برای جلوگیری از شره کردن آنها، به شکل کوره‌ای رنگ شوند.

به طور کلی تمیزکاری از کارهایی به شمار میرود که در طی روز به آن توجه ویژه‌ای می‌شود. در اینجا از پنج گام بسیار ساده برای تمیز کردن رادیاتور صحبت شد. از جمله نکات مهم، این بود که بهتر است قبل از شروع فصل زمستان این کار را انجام بدهید. همچنان توصیه می‌شود که مراقب باشید شوفاژ را هنگام تمیزکاری روشن نگذارید. پس برای کاهش دادن هزینه‌های گرمایش و افزایش طول عمر سیستم هیچگاه این کار را پشت گوش نیاندازید. در نتیجه لازم است در اولین گام ابزارهای آن را تهیه نمایید. میدانید که نظافت به عنوان یک بخش جدانشدنی از زندگی ما محسوب می‌شود.

در هر شرایطی که باشیم ترفندهای تمیز کردن شوفاژ رکن اصلی در زندگی ما خواهد بود. به خصوص زندگی کردن در شهرهایی که به علت داشتن جمعیت زیاد، دارای آلاینده و گرد و غبار بیشتری هستند. پس دست به کار شوید چرا که در کنار سرویس‌های دوره‌ای باید سیستمات گرمایشی خود را به موقع تمیز کنید. در این صورت می‌توانید از سیستمات گرمایشی مثل پکیج یا شوفاژ، شوفاژ برقی، بخاری و … به خوبی استفاده نمایید.

ما در مجموعه دماباما در تلاش هستیم تا بتوانیم به بهترین نحو، سبب افزایش اطلاعات شما عزیزان شویم. امیدوار هستیم با مطالعه این نوشتار توانسته باشید با روش‌های تمیز کردن رادیاتور آشنا شوید. تا در صورت بروز چنین مشکلاتی بتوانید به راحتی مشکل را یافته و به رفع آن را اقدام نمایید.

پینترست دماباما را دنبال کنید .

دسته بندی: مجله دماباما

دیدگاه خود را بنویسید