خانه/مجله دماباما/نصب کولر گازی با دستورالعمل مرحله به مرحله
آخرین بروز رسانی: 13ام اردیبهشت, 1402

نصب کولر گازی با دستورالعمل مرحله به مرحله

آموزش گام به گام نصب کولر گازی

نصب کولر گازی در خانه موثرترین روش‌ برای متعادل سازی دمای منزل است . اما بهترین روش نصب انواع کولر گازی ( کولر گازی ایران رادیاتور ، ال جی ، گرین ..) چگونه است؟ در واقع کولرهای گازی به خاطر بازدهی فوق‌العاده‌ای که دارند مورد توجه بسیاری از مردم قرار می‌گیرند.

روش نصب کولر گازی

این دستگاه هوای گرم محیط را دریافت می‌کند و به هوای خنک و مطبوع تبدیل می‌کند. برای انجام این فرایند خنک سازی، باید از قطعات و ابزارهایی استفاده نمایید. این دستگاه سرمایشی به وسیله اپراتور، گاز مبرد، کندانسور بیرونی و … وظیفه خود را انجام می‌دهد.

از آنجایی که برخی از افراد بدون اطلاع داشتن از نحوه نصب کولر گازی اقدام به راه‌اندازی می‌کنند. این مطالب را جمع آوری کرده‌ایم تا شما را با آموزش مرحله به مرحله نصب کولر گازی آشنا کنیم.

لینک های مفید :
سیم کشی کولر گازی

فهرست عناوین بررسی شده :
1. نقشه نصب کولرهای گازی
2. بهترین روش نصب کولر گازی
– روش نصب کولر گازی (یونیت داخلی)
– نحوه نصب کولر گازی (یونیت خارجی)
3. هواگیری کولر گازی پس از پایان یافتن مراحل نصب

لینک های مفید : قیمت کولر گازی جی پلاس

نقشه نصب کولر گازی

اگر قصد دارید برای یک ساختمان چند طبقه یا یک ساختمان مسکونی چند کولر گازی نصب کنید. باید پیش از هر اقدامی نقشه نصب برای راه اندازی کولرهای گازی داشته باشید. در حالت کلی کولرهای گازی به صورت یک تکه با دو تکه تولید می‌شوند. کولرهای گازی که به صورت یک تکه تولید می‌شوند به نام پنجره‌ای یا پرتابل شناخته شده‌اند.

 کولرهای گازی که به روش دو تیکه تولید و به بازار عرضه می‌شوند همان دستگاه‌های اسپلیت هستند. راه اندازی کولرهای دو تکه که دارای (یونیت داخلی و یونیت خارجی) هستند به نقشه نصب کولر گازی نیاز دارد. چرا که با استفاده از این نقشه شما قادر خواهید بود محل نصب یونیت داخلی و خارجی را تعیین نمایید. زیرا هر کدام از این یونیت‌ها باید به صورت جداگانه نصب شوند.

همچنین با توجه به شکل ساختمان و میزان فضا می‌توانید بهترین مکان را برای نصب انتخاب کنید. در نتیجه دستگاه شما بهترین کارایی را خواهد داشت. با تهیه نقشه به راحتی محل سوراخکاری‌ها، اندازه لوله‌های مسی، کابل برق و سایر تجهیزات مشخص می‌شود. در نتیجه مراحل نصب و راه اندازی با دقت و سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

 بهترین روش نصب کولر گازی

همانطور که می‌دانید کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی دارای وزن و حجم کمتری هستند. که با استفاده از گاز مبرد و سایر تجهیزات نسبت به سرد کردن محیط اقدام می‌کنند که زیبایی نیز دارند. استفاده کردن از کولرهای گازی در مناطقی که آب و هوای شرجی دارد رواج یافته است. زیرا وجود این دستگاه‌های سرمایشی سبب افزایش رطوبت نخواهد شد.

 نیاز است از نحوه نصب و راه اندازی این وسیله سرمایشی اطلاع داشته باشید. نحوه نصب این دستگاه سخت نیست اما به خاطر حساسیت بالا نیازمند تخصص و اندکی تجربه است. پس درصورتی که هیچکدام از این مهارت‌ها را ندارید اقدام به نصب کولر گازی نکنید. به طوری که پیشنهاد می‌شود برای جلوگیری کردن از خسارت‌های وارده به سیستم سرمایشی یا ساختمان از تکنسین کمک بگیرید.

با وجود این حساسیت‌ها در این مطلب، تمام نکاتی که هنگام نصب نیاز خواهید داشت را بیان کرده‌ایم. مثلا برای نصب یونیت داخلی باید از استحکام بالای دیوار اطلاع داشته باشید. تا مطمئن شوید درصورت اتفاق حادثه، کولر گازی شما سقوط نخواهد کرد. پس باید پلت یا پایه‌ها را به دیوار با استفاده از پیچ محکم کنید. البته مراقب باشید که سوراخ‌های ایجاد شده بر روی دیوار تراز باشد. در صورت تراز نبودن پس از نصب متوجه خواهید شد که کولر با ظاهری زشت بر روی دیوار قرار گرفته است.

لینک های مفید :
باد گرم کولر گازی

 روش نصب کولر گازی (یونیت داخلی)

1. مکان نصب یونیت داخلی را مشخص کنید.

برای نصب کردن یونیت داخلی دستگاه سرمایشی باید ابتدا یک مکان مناسب را انتخاب کنید. مکان انتخاب شده برای نصب، نباید در تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرد.

سایر نکاتی که هنگام انتخاب محل مناسب نصب باید رعایت شود شامل :
• از نصب کولر در محل‌هایی که احتمال نشتی گاز یا غبار گوگرد و نفت وجود دارد خودداری کنید.
• یونیت داخلی دستگاه را در نزدیکی منابع گرمایی مثل اجاق گاز یا شوفاژ نصب نکنید.
• دیواری که برای نصب یونیت داخلی انتخاب کرده‌اید باید استحکام و مقاومت کافی داشته باشد. از نصب پنل بر روی دیوارهای سست و کاذب خودداری کنید.
• پنل داخلی باید حداقل ۱۵ سانتی متر از اطراف دیوار یعنی سقف و دو طرف فاصله داشته باشد.
• هنگام نصب کولر گازی در ارتفاع نیز باید فاصله ۲۱۵ سانتی متری را رعایت کنید. پس ارتفاع پنل از زمین باید حداقل ۲ متر باشد.
• مکان مرکزی منزل مثل اتاق نشیمن یا سالن محل کار را برای نصب انتخاب کنید. تا دستگاه بتواند تمام محیط را به خوبی خنک کند.
• فاصله پنل داخلی از آنتن، خطوط اتصال تلفن، رادیو، ماهواره، مودم WIFI و … رعایت شود. وجود فاصله یک متری از اینگونه وسایل از اختلال جلوگیری می‌کند. زیرا نویزهای ساطع شده از این وسایل به سرعت بر روی عملکرد دستگاه تاثیر می‌گذارد.

2. پایه فلزی یونیت داخلی را نصب کنید.

اولین قدم بعد از اینکه بهترین مکان کولر گازی را یافتیم؛ نصب صفحه فلزی بر روی دیوار است. پس نحوه نصب کولر گازی را با نصب پایه فلزی یا همان پلیت ادامه می‌دهیم. پس مراحل زیر را با دقت انجام دهید.
• با استفاده از یک متر طرفین دستگاه را تراز کنید.
• پیش از اینکه با دریل سوراخ کنید محل قرار گیری پیچ‌ها را با یک ماژیک مشخص کنید.
• سپس با دریل سوراخ‌های علامت گذاری شده را ایجاد نمایید.
• در پایان کار پایه فلزی را با استفاده از پیچ و رو پلاک به دیوار محکم کنید.

3. سوراخ لوله کشی را ایجاد کنید.

همانطور که می‌دانید برای اینکه آب جمع شده در داخل سیستم تخلیه شود باید اقداماتی را انجام دهید. چرا که اگر روشی را برای خروج آب از سیستم در نظر نگیرید، آب از کولر چکه خواهد کرد.

اغلب نصاب‌‌های ناشی این مرحله از نصب کولر گازی در خانه را به درستی به پایان نمی‌رسانند. در نتیجه با گذشت زمان مسیر آب خروجی مسدود خواهد شد و متوجه آبریزی کولر گازی خواهید شد. برای سوراخ کردن مراحل زیر را با دقت انجام دهید.

• با استفاده از دریل یک سوراخ برای لوله کشی بر روی دیوار ایجاد کنید. این سوراخ ایجاد شده باید بر اساس قطر لوله انتخاب شود.
• یک سوراخ ۷.۶ سانتی ایجاد کنید که تا حد ممکن شیب این سوراخ به سمت بیرون باشد. یعنی سوراخ به سمت بیرون و پایین باشد تا عمل زهکشی به خوبی انجام شود.
• برای اینکه به ساختمان آسیبی وارد نشود، باید سوراخ کاری را در مرکز پایه و با ظرافت خاصی انجام دهید.
• توصیه می‌شود هنگام نصب کولر گازی توجه کنید تا هیچ لوله یا سیمی در مسیر سوراخ کاری نباشد.
• در انتخاب محل سوراخ حواستان به فاصله آن تا کندانسور نیز باشد. تا به اندازه کافی لوله توکار مسی تهیه نمایید.
• در پایان کار یک فلنج منعطف داخل سوراخ ایجاد شده قرار دهید.

4. اتصالات الکتریکی را بررسی کنید.

از دیگر مراحلی که هنگام نصب پنل داخلی باید بررسی کنید؛ اتصالات دستگاه است. سیم‌کشی دستگاه سرمایشی از دو مرحله تشکیل شده است. یکی از سیم‌ کشی‌‌ها در داخل ساختمان و مربوط به پنل داخلی است. سیم کشی بعدی مربوط به یونیت خارجی در بیرون از ساختمان است. این سیم کشی‌‌ها برای تامین برق دستگاه است.

• در پوشی که در جلوی یونیت داخلی قرار گرفته است را بردارید و کلیه اتصالات را بررسی نمایید.
• مطمئنم شوید که اتصالات دستگاه به درستی انجام شده است. یعنی از اتصال سیم‌ها و کابل‌ها به پایانه پیچ مطمئن شوید.
• برای بررسی دقیق‌تر اتصالات هنگام نصب کولر گازی می‌توانید از دفترچه راهنما استفاده کنید.
• همچنین می‌توانید نمودار اصلی یونیت را بررسی کنید و پس از تطبیق اطمینان حاصل کنید.

5. لوله‌‌ها و کابل‌‌ها را از سوراخ رد کنید.

در این بخش باید لوله‌های مسی و کابل برق را با استفاده از چسب برق به یکدیگر محکم کنید. تمام تلاش خود را کنید تا اندازه لوله و کابل به کمترین اندازه ممکن برسد. برای اینکار باید همانند مراحل زیر عمل کنید تا شاهد عملکرد مناسب دستگاه شوید. عملکرد مناسب دستگاه سرمایشی در گرو زهکشی درست لوله‌ها است.

• لوله کشی باید از طریق واحد داخلی و سوراخ درست شده به سمت قسمت بیرونی باشد.
• لوله توکار خریداری شده را از سوراخی که با دریل ایجاد کرده‌اید؛ عبور دهید. برای مطمئن شدن از جریان آزاد اب، لوله تخلیه را پایین قرار دهید.
• زاویه انحراف و خمیدگی را به یک اندازه نرمال برسانید. تا شاهد عملکرد خوب سیستم بعد از نصب کولر گازی باشید.
• کلاه لوله را در قسمت داخلی و در قسمت پایانی لوله PVC قرار دهید. حالا باید آن را به سمت سوراخ ایجاد کرده در دیوار هدایت کنید.
• تمامی لوله‌های مسی، لوله تخلیه و کابل قدرت را با استفاده از چسب به یکدیگر ببندید. سپس لوله‌‌ها را از سوراخ عبور دهید.
• البته باید لوله تخلیه را به سمت پایین قرار دهید. علت چیست؟ با انجام اینکار جریان آب آزاد خواهد شد.
• در پایان با توجه به دستورالعمل دفترچه راهنما، لوله را به پنل داخل متصل نمایید.
• با استفاده از دو آچار و چرخاندن آن به سمت مخالف، اتصالات را کاملا محکم کنید.

6. پنل داخلی را نصب کنید.

در پایان روش نصب کولر گازی باید یونیت داخلی را نصب کنید. در نتیجه بعد از اتصال درست لوله‌‌ها و اتصالات الکتریکی نوبت به نصب پنل به صفحه فلزی می‌رسد. برای اینکار یونیت را از پایین به سمت بالا بکشید. با انجام اینکار پنل در داخل پلیت یا همان صفحه فلزی وقت خواهد شد.

بهترین روش نصب کولر گازی

 نحوه نصب کولر گازی (یونیت خارجی)

1. بهترین محل را برای پنل بیرونی انتخاب کنید.

آموزش نصب فقط به یونیت داخلی ختم نمی‌شود. بلکه کار اصلی زمانی انجام می‌شود که یونیت خارجی را نصب کرده باشید. برای انجام دادن این نصب، باید لوازم و تجهیزات مخصوصی داشته باشید. پس بهتر است پیش از راه اندازی، این وسایل را تهیه کرده باشید.

هنگام انتخاب بهترین مکان برای نصب پنل خارجی باید نکات زیر را در نظر داشته باشید که شامل :
• نصب پنل خارجی در یک محل خلوت و خنک که تهویه هوا در آنجا به خوبی انجام شود.
• فاصله محل نصب کندانسور از اطراف باید حداقل ۳۰ سانتی متر باشد. با وجود این فاصله تهویه هوا به درستی انجام خواهد شد. البته توصیه می‌شود در محلی که قرار است کندانسور را قرار دهید آنتن یا گیرنده‌ای وجود نداشته باشد.
• زمینی که پنل خارجی را می‌خواهیم قرار دهیم باید کاملا صاف و تا حدودی سخت باشد.
• اگر محل نصب کولر گازی در حیاط خلوت است. باید برای جلوگیری از ورود برف و باران به داخل کندانسور اقداماتی را انجام دهید. بهتر است زمین انتخاب شده مقداری بالاتر از سطح حیاط خلوت یا بالکن باشد.

2. زیر سازی مناسب را برای کندانسور انجام دهید.

طبق نکات گفته شده توصیه می‌شود که یک سکو برای قرار گرفتن کندانسور ایجاد نمایید. این سکو را می‌توانید به وسیله یک بالشتک یا بتن درست کنید. بعد از آنکه کندانسور را بر روی سکو ایجاد شده قرار دادید نسبت به تراز بودن آن مطمئن شوید. تراز قرار گرفتن پنل خارجی سبب بازدهی بهتر دستگاه می‌شود.

3. یونیت خارجی را روی سکو محکم کنید.

برای اینکه لرزش به وجود آمده را کم کنید می‌توانید از پلاستیک استفاده نمایید. همچنین محکم کردن یونیت به سکو بتنی توسط پیچ و رولپلاک نیز توصیه می‌شود.

4. بررسی کردن سیم کشی برق را فراموش نکنید.

بعد از نصب کولر گازی در بالکن یا حیاط خلوت پنل خارجی را بر روی سکو انتخابی قرار دهید. در‌‌پوش کندانسور یا همان پوشش طاهری را بردارید. حالا از دفترچه راهنما کمک بگیرید تا اتصالات به درستی بررسی شود. کابل‌‌ها را با گیره کابل بررسی کنید.

5. لوله و کابل‌های خارج شده را به پنل خارجی متصل کنید.

لوله مسی و اجرای آن را که از یونیت داخلی خارج شده‌اند را به یونیت خارجی وصل کنید. درصورت لزوم و بلند بودن سیم و لوله‌‌ها می‌توانید آنها را به اندازه دلخواه کوتاه نمایید.

6. هوا و رطوبت را از مدار مبرد تخلیه کنید.

در صورت اطلاع نداشتن از نحوه هواگیری به انتهای مقاله مراجعه کنید.

7. لوله را با استفاده از گیره به دیوار متصل کنید.

برای اینکه مطمئن شوید که لوله‌‌ها و کابل‌‌ها حرکت نمی‌کنند باید از گیره استفاده کنید. با استفاده از گیره کابل‌ها را بر روی دیوار محکم کنید. اگر می‌خواهید از فاصله مناسب گیره‌‌ها مطمئن شوید به سراغ دفترچه راهنما بروید.

8. سوراخ دیوار را با استفاده از فوم پلی اورتان بپوشانید.

بعد از استفاده کردن از فوم، مطمئن شوید که سوراخ به طور کامل پوشیده شده است. به طوری که از نفوذ حشرات و هوای گرم به داخل دستگاه جلوگیری شود. پیش از آنکه دستگاه را روشن کنید اجازه دهید فوم پلی اورتان خشک شود.

 هواگیری کولر گازی پس از پایان یافتن مراحل نصب

بعد از نصب کولر گازی نیاز است که آن را به درستی هواگیری کنید. برای انجام هواگیری مراحل زیر را انجام دهید.
• در‌‌پوش دریچه دو راهی، سه راهی و شیر سرویس را بردارید.
• شلنگ وکیوم را برای خارج شدن هوا و رطوبت مدار به شیر سرویس وصل نمایید.
• پمپ خلا را روشن کنید تا به ۱۰ میلی متر جیوه برسد.
• با بستن پمپ فشار پایین باید پمپ خلا را نیز خاموش کنید.
• برای اطمینان از عدم نشتی، دریچه‌ها، اتصالات و شیرها را چک کنید.
• وقتی که پمپ خلا را قطع کردید باید تمامی سرویس‌ها را به حالت اولیه بازگردانید.
• عایق بندی تمامی قسمت‌های لوله را با استفاده از نوار جداکننده و پوشش مخصوص فراموش نکنید.

شما می‌توانید با انجام تمام این مراحل، کولر گازی خود را راه اندازی کنید. با نصب سیستم سرمایشی می‌توانید از هوای مطبوع لذت ببرید. البته همچنان توصیه می‌شود برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی از یک نصاب حرفه‌‌ای کمک بگیرید. چرا که هم باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود هم سبب کاهش هزینه‌های احتمالی خواهد شد

فیسبوک دماباما را دنبال کنید.

دسته بندی: مجله دماباما

دیدگاه خود را بنویسید