خانه/مجله دماباما/رسوب زدایی پکیج گرمایشی با آموزش گام به گام
آخرین بروز رسانی: 23ام فروردین, 1401

رسوب زدایی پکیج گرمایشی با آموزش گام به گام

 رسوب زدایی پکیج شوفاژ دیواری چگونه است؟ بهترین روش رسوب زدایی پکیج گرمایشی چیست؟ در واقع یکی از بارزترین مشکلاتی که برای پکیج‌های دیواری ایجاد می‌شود، تجمع رسوبات در لوله و قطعات است.

مطالب مرتبط :
پکیج بوتان

تجمع رسوبات به خاطر وجود املاح در آب مصرفی می‌باشد. در نتیجه سرویس نکردن، عدم رسوب گیری و رسوب زدایی سبب به وجود آمدن خسارت‌های جبران ناپذیر می‌شود. خسارت‌های ناشی از تجمع رسوبات باعث پرداخت هزینه‌های سنگین، هنگام تعمیر کردن خواهد شد. پس یکی از امورات مهم هنگام استفاده از شوفاژ، رسوب زدایی پکیج گرمایشی به صورت دوره‌ای است.

لازم است بدانید که رسوب گیری پکیج گرمایشی باعث افزایش عمر دستگاه شما خواهد شد. متاسفانه اغلب مصرف کنندگان نسبت به موضوع از بین بردن رسوب از پکیج گرمایشی بی توجه هستند. دقیقا زمانی جرم گیری برای آنها مهم می‌شود که اسب جدی به پکیج و رادیاتور آنها وارد شده باشد. اگر در منزل خود از پکیج استفاده می‌کنید و به تازگی متوجه نشانه‌هایی مثل افت فشار آب گرم و دیر داغ شدن آب مواجه شده‌اید. لازم است که با استفاده از راه های رسوب زدایی پکیج گرمایشی شروع به سرویس کردن پکیج نمایید. 

نحوه رسوب زدایی پکیج دیواری

در این صفحه از دماباما قصد داریم تا شما را با نحوه رسوب زدایی پکیج دیواری به صورت گام به گام آشنا کنیم. لازم است بگوییم که روش‌های اعلام شده با تمامی برندهای موجود از پکیج سازگار می‌باشد.

فهرست عناوین بررسی شده :

  1. دلیل رسوب گیری پکیج گرمایشی چیست؟
  2. از کجا بفهمیم پکیج نیاز به رسوب زدایی دارد؟
  3. آموزش گام به گام رسوب زدایی پکیج گرمایشی
  4. رسوب زدایی پکیج گرمایشی چه اهمیتی دارد؟

دلیل رسوب گیری پکیج گرمایشی چیست؟

مسلما هرگونه گرفتگی ایجاد شده داخل پکیج گرمایشی، هیچ ربطی به برند پکیج نخواهد داشت. زیرا تمامی پکیج‌ها بدون داشتن حتی یک استثنا، با گذشت زمان دچار رسوب گرفتگی می‌شوند. در واقع دستگاه‌های گرمایشی به خاطر سختی آب و املاحی که در آن وجود دارد به مرور زمان نیازمند رسوب زدایی هستند. همچنین به مرور زمان، ترکیباتی مثل منیزیم و کلسیم داخل لوله‌های پکیج جمع می ‌شوند. پس وجود چنین شرایطی باهم، سبب می‌شود تا لازم باشد به صورت دوره‌ای اقدام به رسوب زدایی پکیج گرمایشی نمایید. بدین ترتیب آسیب زیادی به تجهیزات پکیج وارد نخواهد شد.

یکی از مزیت‌هایی که هنگام استفاده از آبگرمکن دیواری متوجه می‌شوید وجود آب گرم در دسترس برای همیشه است. از طرفی این آبگرمکن‌ها نسبت به سایر آبگرمکن‌های استاندارد دارای مخزن، قابلیت کاهش مصرف انرژی به اندازه ۵۰ درصد را دارند. البته بهینه‌تر بودن مصرف انرژی به میزان مراقبت شما نیز بستگی دارد. پس اگر بتوانید به خوبی از وسیله گرمایشی خود مراقبت کنید؛ سبب افزایش کارایی و طول عمر آن خواهید شد. 

همچنین دلیل رسوب زدایی پکیج گرمایشی و قطعات آنها می‌تواند به خاطر استفاده کردن از لوله‌‌های نامناسب باشد. از طرفی به خاطر حساسیت بالا حتی لوله‌ کشی غیراستاندارد نیز می‌تواند چنین مشکلاتی را به وجود بیاورد. به همین خاطر توصیه می‌شود نصب و راه اندازی دستگاه‌های گرمایشی خود را به دست افراد متخصص و حرفه‌ای بسپارید.

از کجا بفهمیم پکیج نیاز به رسوب زدایی دارد؟

اگر با هر کدام از مشکلات گفته شده هنگام استفاده از پکیج گرمایشی روبه‌رو شدید. حتماً پیش از رخ دادن مشکلات جدی به سرعت برای رسوب گیری پکیج گرمایشی اقدام نمایید.

عواملی که نشان میدهند پکیج شما دچار رسوب گرفتگی شده است شامل :

  1. اگر افت فشار آب گرم را احساس کردید. یعنی فشار آب گرم در دوش حمام یا شیر آشپزخانه به طور ناگهانی کم شود.
  2. اگر مدت زمان زیادی را صرف گرم شدن آب می‌کنید.
  3. اگر پکیج شما روشن می شود اما نمی‌تواند آب را به خوبی گرم کند نیاز به رسوب زدایی پکیج گرمایشی دارد.
  4. اگر شوفاژ و رادیاتور نصب شده دیگر همانند سابق، قابلیت گرم کردن خانه یا محل کار را ندارند.
  5. اگر پکیج را روشن میکنید اما صداهای ناهنجار مثل تق تق کردن را می‌شنوید.
  6. اگر در پکیج‌هایی مثل پکیج ایران رادیاتور که دارای صفحه نمایش هستند ارور شماره هفتاد را مشاهده کردید.
  7. اگر به صورت ناگهان فشار و بار سنج پکیج بدون هیچ علتی بالا برود.

حتماً به جرم گیری پکیج گرمایشی نیاز دارید پس غفلت نکنید. همانطور که گفتیم برای انجام رسوب زدایی پکیج به افراد کاملا متخصص نیاز دارید زیرا افرادی که بی تجربه هستند نمی‌توانند آن را انجام بدهند. قطعا اگر جرم گیری پکیج گرمایشی شما به درستی انجام نشود گرفتگی در قسمت‌های دیگر را به وجود خواهد آورد. یعنی ممکن است رسوب را به قسمت‌های دیگر هدایت کند و شما مجبور شوید اقدام به سرویس کامل پکیج کنید. پس رسوب گیری پکیج گرمایشی را پشت گوش نیندازید.

مطالب مرتبط :
پکیج ایران رادیاتور

آموزش گام به گام رسوب زدایی پکیج گرمایشی

همواره راه های رسوب زدایی پکیج گرمایشی نیازمند یک متخصص حرفه‌ای می‌باشد. اما اگر شما توانایی و تبحر لازم برای انجام دادن چنین کاری را دارید همراه ما باشید. چرا که در این بخش قصد داریم شما را با دو روش کاملا کاربردی برای جرم گیری کردن پکیج آشنا کنیم. همچنین توضیحات مرتبط با آنها را نیز شرح داده‌ایم. این روش‌ها شامل :

  1. روش سنتی با استفاده از مواد جرم گیر
  2. روش مدرن با کمک پمپ رسوب گیر

البته لازم است پیش از اینکه به دنبال راه و روش برای از بین بردن رسوب باشید. بدانید که همواره پیشگیری بهتر از درمان است. پس بهتر است به دنبال راهی باشید که از تشکیل شدن جرم روی پکیج جلوگیری شود و نیازی به رسوب زدایی پکیج گرمایشی نباشد. یکی از روش‌هایی که با استفاده از آن می‌توان از رسوب گزاری جلوگیری کرد شامل :

  1. نصب فیلترهای تصفیه آب بر سر راه ورودی آب سرد برای گرفتن سختی و املاح موجود در آب.
  2. استفاده از محلول محافظ در برابر رسوب که باید پیش از راه اندازی دستگاه از آن استفاده نمود.

 روش سنتی با استفاده از مواد جرم گیر

همانطور که گفتیم برای جرم گیری و اسید شویی پکیج باید از مواد جرم گیر استفاده کنیم. که البته لازم است هنگام استفاده کردن از این مواد جرم گیر تمامی نکات ایمنی را به طور کامل رعایت کنیم. این نکات شامل :

  1. هنگام استفاده از جرم گیر برای رسوب زدایی باید از ماسک، لباس کار، دستکش و عینک استفاده شود.
  2. هنگام ریختن اسید از پاشیده شدن آن روی اعضای بدن و همچنین لباس های خود جلوگیری کنید.
  3. اگر بر حسب اتفاق آیدی بر روی صورت یا اعضای بدن شما ریخت فورا محل را با آب فروان بشویید.

اولین گام : ابتدا برای رسوب زدایی پکیج گرمایشی دو شاخ برق را جدا کنید و سپس کاور پکیج را باز نمایید.

دومین گام : بعد از آنکه کاور پکیج را باز کردید باید آب موجود در دستگاه را تخلیه کنید.

+ برای تخلیه آب موجود در پکیج همانند روش زیر عمل نمایید :

ابتدا شیر ورودی آب سرد پکیج را قطع کنید. سپس قسمت شیر پرکن پکیج گرمایشی را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت باز نمایید. در آخر شیر آب گرم شلنگ دستشویی را باز کنید تا آب از سیستم تخلیه شود.

سومین گام : مبدل پکیج را از طریق دو عدد پیچ آلن به بلوک‌ها وصل شده است را باز کنید.

چهارمین گام : دو روش که برای رسوب زدایی مبدل ثانویه وجود دارد. که شامل :

  1. شستن مبدل با دیسکلر که با استفاده از اسید و یا جوهر نمک صنعتی می‌باشد.
  2. در صورت تخلیه نشدن کامل رسوب‌ها از طریق اسید شویی اقدام نمایید.

مبدل را حرارت بدهید و سپس با استفاده از ضربه چکش و فشار آب رسوبات کنده شده خود به خود بیرون می‌ریزند.

نکته : دقت کنید که هنگام رسوب زدایی پکیج گرمایشی در این قسمت روی رزوه پیچ ضربه‌ای وارد نشود.

پنجمین گام : حالا پس از آنکه مبدل را باز کردید و تخلیه کامل آب انجام شد باید مبدل را بر روی زمین قرار دهید. سپس از قسمت دو سوراخ شروع به ریختن دیسکلر کنید. در نهایت بعد از اینکه ۱۵ دقیقه گذشت با فشار آب آن را بشویید.

نکته : توجه کنید که ریختن دیسکلر را از دو سوراخ انجام ندهید. زیرا باعث انسداد و گرفتگی بیشتر خواهد شد.

نکته : همانطور که گفتیم برای رسوب زدایی و اسید شویی از یک ماده ای به نام دیسکلر استفاده میشود. دیسکلر یک ماده سمی است که تماس مستقیم با بدن یا استشمام آن باعث سوختگی می‌شود. پس اگر تخصص و تجربه کافی برای انجام دادن این کار را ندارید بهتر است از انجام دادن آن صرفه نظر کنید.

 ششمین گام : در صورتی که بعد از انجام دادن اسید شویی مبدل همچنان به طور کامل از رسوبات تخلیه و زدوده نشده بود. باید مبدل را روی اجاق گاز بردارید و شعله آن را زیاد نمایید. زمانی که مبدل به طور کامل سرخ شد با استفاده از یک انبر یا آچار آن را از روی اجاق بردارید. حالا وقت آن است تا با استفاده از چکش چند ضربه محکم به آن بزنید و برای پاک شدن تمامی رسوبات از فشار آب استفاده کنید.

هفتمین گام : بعد از اینکه به طور کامل رسوبات را از مبدل تخلیه کردید اقدام به نصب کنید. همچنین اگر نیاز بود میتوانید اورینگ‌ها را نیز در همان لحظه تعویض نمایید.

هشتمین گام : در ایالت کار رسوب زدایی پکیج گرمایشی باید مبدل ثانویه را نصب کنید.

نکته : هنگام نصب کردن دقت کنید که جهت شیارهای روی مبدل باید در سمت چپ قرار بگیرد. در غیر اینصورت بسته نخواهد شد.

نهمین گام :  در پایان کار فشار پکیج را روی ۱/۵ تنظیم کنید و سپس دستگاه را روشن نمایید.

نحوه رسوب زدایی پکیج شوفاژ دیواری

 روش مدرن با کمک پمپ رسوب گیر

در واقع رسوب زدایی به روش مدرن شباهت زیادی به روش سنتی که پیش از این گفتیم ندارد. یعنی نیازی نیست که شما پکیج را باز کنید و شروع به جداسازی قطعات کنید.

اما به قطعات تخصصی ترس نیاز دارد یکی از این قطعات پمپ اسید شویی است که ممکن است نداشته باشید. روش مدرن رسوب زدایی پکیج گرمایشی نیز برای تمامی مدل‌های ایرانی و خارجی یکسان است. این مراحل شامل :

اولین گام : ابتدا پکیج گرمایشی را خاموش کنید و سیم آن را از پریز برق جدا نمایید. البته فراموش نکنید که باید کار شهری را نیز قطع کنید.

دومین گام : آبی که داخل دستگاه گرمایشی وجود دارد را همانند روش سنتی خالی کنید. ( روش گفته شده در مرحله دوم سنتی ).

سومین گام : پمپ اسید شویی را در ظرف مخصوص که برای محلول اسید و آب است قرار دهید.

نکته : اگر می‌خواهید از اسید برای رسوب زدایی کردن املاح آهکی استفاده کنید باید ترکیبات آن را بشناسید. شناختن ترکیبات تشکیل دهنده رسوب به دانش کافی نیاز دارد. اگر اطلاعی از ترکیبات تشکیل دهنده رسوب ندارید بهتر است از اسید برای شستشو استفاده نکنید.

چهارمین گام : یک سمت مبدل حرارتی را به بخش ورودی پمپ وصل نمایید. یعنی با استفاده از یک شلنگ مخصوص به ورودی مبدل متصل کنید.

پنجمین گام : پمپ را روشن کنید و اجاره بدهید که به اندازه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل مبدل پمپاژ کند.

ششمین گام : پمپ را از مبدل جدا کنید و دستگاه خود را به حالت اولیه خود باز گردانید.

رسوب زدایی پکیج گرمایشی چه اهمیتی دارد؟

اغلب افراد اینگونه می‌پندارند که انجام رسوب زدایی پکیج گرمایشی یک هزینه اضافی یا یک کار بیهوده در صورتی که انجام دادن سرویس برای پکیج ها راه برای پیشگیری از خسارت‌های جبران ناپذیر است. به وجود آمدن خسارت سبب ایجاد هزینه‌های بالا خواهد شد. در پایان کار به میزام اهمیت جرم گیری پکیج از هرگونه رسوب اشاره کرده‌ایم. این موارد شامل :

  1. جرم گیری کردن دستگاه سبب افزایش بازدهی و همچنین راندمان بیشتر آنها خواهد شد.
  2. رسوب گیری پکیج باعث میشود تا اگر عیب درونی در داخل دستگاه وجود داشته باشد متوجه آن شویم.
  3. با صرف هزینه کم برای انجام دادن سرویس های دوره ای از پرداخت کردن هزینه‌های بیشتر هنگام تعمیر و خسارت‌های احتمالی جلوگیری می‌کنیم.
  4. پیش از آنکه دستگاه خراب شود یا ا ز کار بیوفتد از وقوع آن حلوگیری کرده‌اید. همچنین نسبت به سالم بودن دستگاه و نداشتن هیچ گونه ایرادی مطمئنم خواهید شد.
  5. در آخر با رسوب زدایی پکیج گرمایشی سبب افزایش زیبایی آن خواهید شد. چرا که وجود جرم سبب جلوه ناپسند دستگاه شما خواهد شد.

هر تعمیرکار پکیج و فرد حرفه ای و متخصص باید به دستگاه رسوب زدایی پاورفلو مجهز باشد. همچنین برای کم خطر بودن و آسان‌تر شدن فرآیند رسوب گیری پکیج از دستگاه های مخصوص استفاده کنید. دستگاه‌های مخصوص جرم گیری و شستشوی انواع مبدل آبگرمکن و پکیج دیواری مناسب این کار هستند. همچنین از طرفی حمل این دستگاه‌ها بسیار آسان است که مجهز به موتور پمپ القایی بدون شفت مخصوص اسید می‌باشند. که دارای فیلتر هستند و می‌توانند گازهای اسیدی را تصفیه نمایند.

رسوب زدایی پکیج گرمایشی بدون صرف زمان و استفاده از جوهر نمک یا اسید قوی برای رسوب زدایی ممنوع است. زیرا استفاده از این اقدامات با پایان عمر مبدل مسی درپکیج دیواری گرمایشی برابر است. امیدوار هستیم با مطالعه کردن این نوشتار توانسته باشیم کمک کوچکی به شما برای از بین بردن جرم گیری پکیج کرده باشیم.

پینترست دماباما را دنبال کنید.

دسته بندی: مجله دماباما

دیدگاه خود را بنویسید