خانه/مجله دماباما/یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان چه دلائلی دارد ؟
آخرین بروز رسانی: 29ام خرداد, 1401

یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان چه دلائلی دارد ؟

علت یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان یکی از مشکلاتی است که در اینجا به بررسی آن می پردازیم . از رایج ترین مشکلاتی که اغلب افراد با آن مواجه هستند، یخ زدن کولر گازی در فصل تابستان و زمستان است. یخ زدن کولر گازی یا همان برفک زدن کولر گازی می ‌تواند هم در فصول سرد و هم در فصول گرم سال اتفاق بیفتد. به همین خاطر باید به دنبال علت و راه حل باشیم، تا جلوی رخ دادن آنها را بگیریم. به همین خاطر یکی از متداول ترین سوالاتی که در رابطه با این موضوع پرسیده می شود.

علت یخ زدن اسپلیت

علت یخ زدگی یا برفک زدن کولر گازی می‌باشد. اگر که کولر گازی شما دچار یخ زدگی و برفک شده است. تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید تا به شرح کامل یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان بپردازیم. البته پیش از هر چیزی باید بدانید که یخ زدن کولر گازی در تابستان، با زمستان متفاوت است. همچنین فراموش نکنید که علت یخ زدن لوله بزرگ و کوچک، جلو کولر و … به نوع کولر مربوط نیست. پس اگر کولر گازی شما چه پنجره‌ای باشد و چه اسپلیت یا ایستاده؛ هیچ تفاوتی در علت یخ زدن آن وجود ندارد.

 فهرست عناوین بررسی شده :
1. در کدام قسمت شاهد یخ زدن کولر گازی هستیم؟
2. علتیخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان
– یخ زدن کولر گازی در تابستان
– علت یخ زدن کولر گازی در زمستان
3. سایر دلایل یخ زدن کولر گازی
4. علت یخ زدن کولر گازی پنجره‌ای
5. برطرف کردن یخ زدن کولر گازی

در کدام قسمت شاهد یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان هستیم؟

پیش از اینکه به بررسی یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان بپردازیم. باید به بررسی بخش‌هایی از کولر گازی بپردازیم که بیشتر دچار یخ زدگی می شوند. اطلاع داشتن از این موارد تا درصورت بروز مشکل، بیشتر این قسمت‌ها را بررسی کنید. سپس اقدامات لازم را برای برطرف کردن یخ زدن کولر گازی خود انجام بدهید. موارد بیان شده، قسمت‌هایی از کولر گازی هستند که احتمال دارد در برخی فصول سال دچار برفک یا یخ زدگی شوند.

1. برفک زدن پنل داخلی کولر گازی
2. یخ زدن پنل خارجی کولر گازی
3. برفک زدن لوله بزرگ کولر گازی
4. یخ زدگی لوله برگشت کولر اسپلیت
5. برفک زدن لوله کوچک اسپیلت
6. یخ زدگی کندانسور کولر
7. یخ زدگی کویل اپراتور

احتمالا دلیل برفک زدن کولر گازی شما نیز، یکی از بخش‌های بیان شده است. پس تا آخر این محتوا با ما همراه باشید.

یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

برای پاسخ دادن به این سوال باید گفت که یخ زدن کولر گازی، در هر دو فصل زمستان (حالت گرمایش) و فصل تابستان (حالت سرمایش) رخ می دهد. البته لازم به ذکر است که علت برفک زدن کولر گازی در این دو فصل متفاوت است. به همین خاطر در ادامه به بررسی دلایل آنها به صورت جداگانه می پردازیم.

 یخ زدن کولر گازی در تابستان

یخ زدگی کولر گازی در فصول گرم سال همچون تابستان، می‌ تواند دلایل متنوعی داشته باشد. در ادامه به بررسی مهمترین و متداول ترین دلایل آن پرداخته‌ایم. با این حال اگر موارد زیر نتوانست شما را در پیدا کردن یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان کمک کند. بهتر است برای عیب یابی سیستم، از یک متخصص تعمیر کولر گازی کمک بگیرید. این موارد شامل :

1. کم بودن گاز کولر، یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

عدم وجود گاز کافی، می تواند یکی از دلایل یخ زدن کولر گازی پنجره‌ای یا اسپلیت باشد. به طوری که در صورت نرسیدن گاز مورد نیاز به کولر گازی، اختلال در سیکل سرمایشی ایجاد خواهد شد. در نتیجه به جای تولید کردن باد خنک، باعث یخ زدگی در بخش پنل داخلی و لوله‌های ارتباطی خواهد شد.

علت کمبود گاز (عدم کافی بودن) در کولر گازی می تواند به دلیل زیر باشد. این دلایل شامل :

– تمام شدن گاز کولر : با تمام شدن گاز کولر گازی، شما به آسانی می توانید اقدام به شارژ نمودن گاز دستگاه کنید. سپس این مشکل را برطرف کنید.
– نشتی گاز از کولر گازی : اگر متوجه نشتی گاز دستگاه شدید، ابتدا کولر گازی را به کمک یک متخصص عیب یابی و تعمیر کنید. سپس در قدم بعدی اقدام به شارژ گاز نمایید.

مطالب مرتبط :
ریست کولر گازی

2. بالا بودن دمای بیرون، یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

اگر دستگاه خود را هنگامی که درجه حرارت بیرون از خانه نزدیک یا زیر 60 درجه سانتی‌گراد است روشن کنید.‌ مبرد در طول هر مرحله از خنک ‌سازی بیشتر منبسط می شود. در نتیجه گرمایی جذب نمی کند، زیرا در این دما، گرمایی برای جذب وجود ندارد. با ادامه دادن منبسط شدن میرد در کویل، قطعا دستگاه دچار یخ زدگی خواهد شد. برای رفع کردن برفک زدن کولر گازی، باید حواستان به دمای محیط بیرون از خانه هم باشد.

3. استفاده زیاد از کولر گازی در هوای نسبتا خنک

در برخی از ماه‌های سال، هوا از گرمای شدید خارج می شود. به گونه‌ای که شما هوای نسبتا خنکی را در بیرون از خانه حس خواهید کرد. در چنین شرایطی، توصیه می شود از حالت فن کولر گازی استفاده کنید. یعنی دستگاه را به صورت مداوم و مستمر بر روی حالت سرمایش قرار ندهید. کار کردن مستمر دستگاه تهویه در حالت سرمایش، هنگامی که هوا نسبتاً خنک است؛ یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان است.

4. مسدود شدن مسیر لوله‌ها

لوله‌ها و قطعات داخلی سیستم تهویه، مثل شیر برقی کولر گازی، با گذشت زمان به دلایل مختلفی بسته می شوند. اما علت آن چیست؟ علت رخ دادن این اتفاق، انسداد لوله مویی ، شیر برقی ، لوله رفت و برگشت است. که باعث کیپ شدگی مسیر راه گاز مبرد خواهد شد. همین قضیه، دلیلی بر یخ زدن کولر گازی در حالت سرمایش سیستم تهویه می ‌باشد.

بهترین و مناسب ترین کار این است که شروع به برطرف کردن گرفتگی و رسوبات کنید. هر سال، قبل از شروع فصول گرم، کولر گازی را سرویس کنید تا از بروز موارد چنین مشکلاتی جلوگیری شود. مسدود شدن مسیر لوله‌ها یکی از دلایل یخ زدن کولر گازی پنجره‌ای، دیواری، ایستاده و یا دو تیکه می باشد.

علت یخ زدن کولر گازی در زمستان

پیشنهاد می شود زمانی که در فصل سرما قرار داریم از حالت سرمایش دستگاه تهویه استفاده نکنید. منظور زمانی است که دمای محیط بیرونی کم است. زیرا رعایت نکردن این مورد، باعث می شود تا چرخه تولید سرما و قسمت‌های مرتبط، مانند لوله‌ها در کولر گازی دچار یخ زدگی شوند.

البته دلایل دیگری نیز وجود دارد که در فصل سرما و هنگام استفاده از کولر اسپیلت وجود دارد. که سبب یخ زدن قسمت‌هایی از دستگاه می شود. دلایل زیادی برای علت یخ زدن اسپلیت وجود دارد که باعث برفک و یخ زدگی کولر گازی در فصل زمستان می شود.

مهم ترین عواملی که باعث این مشکل می شوند شامل :

1. خراب شدن فن داخلی، یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

فن داخلی کولر گازی، وظیفه دارد تا هوای گرم را از خارج به داخل دستگاه بیاورد. بدین ترتیب اگر فن داخلی دستگاه دچار مشکل شود، بخش‌های داخلی سیستم تهویه دچار یخ زدگی خواهند شد. برای رفع مشکل برفک زدن کولر گازی، باید آن را عیب یابی کنید. در این شرایط یا فن داخلی دچار کثیفی شده یا سوخته است؛ که دستگاه به درستی کار نمی کند. اگر فن سوخته باشد باید آن را به سرعت تعویض نمایید.

2. خرابی شیر برقی کولر گازی

شیر برقی یک شیر معکوس کننده است. قطعه‌ای در کولر گازی که وظیفه دارد حالت کولر گازی را از سرمایش به گرمایش و برعکس را تغییر دهد. پس شیر برقی، وظیفه تغییر مسیر جا به جایی گاز کولر گازی از حالت سرمایش به حالت گرمایش را دارد.

علت یخ زدن کولر گازی به خاطر به وجود آمدن خرابی در شیر برقی اسپلیت در فصول سرد است. عدم توانایی شیر برقی در بلعکس کردن چرخه تبرید گاز مبرد این مشکل را می تواند به وجود بیاورد. یعنی باعث می شود تا هوای سرد بیرون وارد بخش داخلی کولر گازی بشود. در نتیجه دستگاه روی حالت سرمایش باقی می ماند. با قرار گرفتن دستگاه روی حالت سرمایش، شما شاهد یخ زدن کولر گازی خواهید بود.

3. استفاده از کولر گازی در هوای سرد

توصیه می شود زمانی که هوای داخلی محیط بیش از اندازه سرد است، از کولر گازی استفاده نکنید. زیرا در فصول سرد سال مثل زمستان، هوای بیرون به اندازه کافی سرد می باشد. در نتیجه نیازی به روشن کردن سیستم تهویه نیست و همین سرما، باعث یخ زدن کولر گازی می شود. شاید برای شما عجیب باشد، اما بهتر است وقتی که کولر را روشن می کنید، هوای داخل کمی گرم شده باشد.

4. خرابی برد و یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

هنگامی که برد سیستم تهویه و سنسورهای آن دچار خرابی و مشکل بشوند. دستور لازم برای گرم کردن و کار کردن به کندانسور کولر گازی داده نخواهد شد. در نتیجه بخش‌های داخلی دستگاه، دچار یخ زدگی خواهند شد. در واقع خرابی سنسورها و برد کولر، از دلایل شایع یخ زدن کولر گازی است.

یکی از مناسب ترین روش‌ها برای محافظت کردن از یخ زدگی کولر، سرویس سیستم تهویه به صورت دوره‌ای می باشد. چرا که سرویسکار تمام قطعات برد را چک می کنید و درصورت داشتن مشکل آن را برطرف می کند. این قطعات می تواند شامل خازن کولر گازی و سنسورها و … باشد.

دلایل دیگر یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

علاوه بر موارد اعلام شده در بالا، دلایل دیگری نیز هستند که به عنوان علت یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان شناخته می شوند. که احتمال دارد در فصول مختلف سال اتفاق بیفتد. در ادامه با این دلایل بیشتر آشنا خواهید شد، همراه ما باشید.

1. نقص در عملکرد سنسور خارجی

وقتی که سنسور خارجی به عنوان یک عامل اصلی و برد دستگاه به عنوان عامل ثانویه، دچار اختلال شود. صدور دستور برای گرم شدن کندانسور نیز خطا رخ خواهد داد و سبب یخ زدن کندانسور کولر گازی خواهد شد.

2. کم بودن جریان هوا

اگر هوا در فضای منزل یا محل کار شما جریان نداشته باشد. قابلیت ورود هوا به دستگاه و گرم شدن سیم پیچ اواپراتور و مبرد وجود نخواهد داشت. در چنین شرایطی کویل‌های اواپراتور از کار نخواهند افتاد و به فرایند سرد کردن ادامه خواهند داد. این روند تا زمانی که منجر به یخ زدن کولر گازی شود؛ پیش خواهد رفت.

3. نقص در عملکرد فن کندانسور و یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

هنگامی که بر روی سیستم گرمایش کولر گازی، کمپرسور شروع به فعالیت می کند. هر چقدر که در بازه زمانی بیشتری این سیکل ادامه پیدا کند؛ کندانسور سردتر می شود. در واقع فن بیرونی یا همان کندانسور وظیفه دارد‌. تا با وارد کردن جریان هوا به داخل کندانسور دمای آن را پایین بیاورد. اما اگر نتواند اینکار را انجام بدهید، باعث یخ زدن کولر گازی در قسمت کندانسور خواهد شد.

4. خرابی کویل اپراتور

اصلی ترین وظیفه کویل اپراتور این است که هوای گرم داخل فضا را به بیرون منتقل کند. پس اگر این وظیفه به درستی انجام نشود. سیم‌هایی که داخل اپراتور وجود دارند، شروع به یخ زدن می کنند. در نتیجه هوا خنک نخواهد شد.

یخ زدن کولر گازی پنجره ای

علت یخ زدن کولرهای گازی پنجره‌ای در تابستان و زمستان مثل عوامل اعلام شده برای سایر کولر گازی هاست. می‌توانید علت یخ زدن گازی پنجره ای در تابستان یا زمستان را از روی موارد بالا بدست آورید. همچنین برای جلوگیری از یخ زدن کولر گازی اقدامات زیر را انجام دهید. این اقدامات شامل :

1. فیلتر کولر را به صورت ماهیانه یا هر چند ماه یکبار تمیز شود.
2. اندازه مبرد یا همان گاز دستگاه را به صورت سالیانه هنگام سرویس کردن بررسی کنید.
3. حتما مسیرهای هوای خنک سیستم تهویه را مرتبا تمیز نمایید.
4. زمانی که مخزن آب کولر پر شد، آن را خالی کنید.
5. از درست نصب کردن دستگاه مطمئن شوید.
6. در روزهای سرد سال مثل فصل پاییز از دستگاه در حالت فن استفاده کنید.
7. اندازه شارژ گاز کولر را در هر فصل بررسی نمایید.

برطرف کردن یخ زدن کولر گازی

 برطرف کردن یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان

برای پیدا کردن علت یخ زدن کولر گازی در تابستان و زمستان ، می توانید اول موارد زیر را بررسی کنید. سپس خودتان مشکلتان را حل کنید. اگر نتوانستید اقدام به برطرف کردن یخ زدگی کولر گازی کنید، باید به سراغ یک متخصص برای عیب یابی بروید. ابتدا دستگاه را در حالت ترموستات خاموش نمایید.

البته فراموش نکنید که نباید دما را از روی حالت ترموستات بالا ببرید. مطمئن شوید که سیستم تهویه مطبوع به طور کامل خاموش شده باشد. سپس فیلتر هوای موجود در سیستم تهویه مطبوع را بررسی کنید. بدین ترتیب اطمینان حاصل می کنید که فیلتر کثیف، جریان هوا را مسدود نکرده باشد. اگر متوجه شدید که فیلتر کثیف است، باید فیلتر را با یک فیلتر تمیز جابجا نمایید.

در قدم بعدی کویل اواپراتور را تمیز کنید؛ تا گرد و خاک ممکن از بین برود. در آخرین مرحله از علت یخ زدن کولر گازی در تابستان یا زمستان، جلوی اتاقک هوا را چک نمایید. سپس اطمینان حاصل کنید که هیچ مانعی در برابر آن وجود نداشته باشد. زیرا هرگونه روپوش، پرده یا هر چیزی می تواند راه عبور هوا را مسدود کنند. و دلیل یخ زدن سیستم تهویه را تشدید نمایند.

متوجه شدید که بهترین راه برای جلوگیری از بروز برفک و یخ زدگی کولر گازی، سرویس منظم کولر گازی است. یعنی باید هرساله قبل از شروع شدن فصل زمستان و تابستان، یک سرویسکار کمک بگیرید. تا با چک کردن بخش‌های مختلف، اقدام به برطرف کردن یخ زدگی کولر گازی کند.

با سرویس دوره‌ای از بروز برفک زدن لوله برگشت کولر اسپلیت و از کار افتادگی آن جلوگیری خواهید کرد. ما در مجموعه دماباما در تلاش هستیم تا بتوانیم با ارائه دادن این اطلاعات، مشکلات شما را رفع کنیم. از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.

توییتر دماباما را دنبال کنید.

دسته بندی: مجله دماباما

دیدگاه خود را بنویسید