خانه/مجله دماباما/گرمایش داکت اسپلیت و راهنمای کامل آن
آخرین بروز رسانی: 24ام خرداد, 1401

گرمایش داکت اسپلیت و راهنمای کامل آن

مکانیزم عملکرد حالت گرمایش داکت اسپلیت

یکی از روش های کاربردی برای راه اندازی حالت گرمایش داکت اسپلیت استفاده از کویل آبگرم می باشد. کویل آبگرم یا Hot Water coil در اجرایی ساختن حالت گرمایشی برای داکت اسپلیت کانالی نقش بسزایی ایفا می نماید. ساختار کویل آبگرم از جنس مس و به صورت لوله هایی مارپیچی می باشد. گردش جریان آبگرم در لوله های این قطعه موجب تولید حرارت و گرما و انتقال آن به محیط مورد استفاده می شود.

راه اندازی سیستم گرمایش داکت اسپلیت

استفاده از کویل آبگرم در کاهش هزینه های مصرفی کاربران، به ویژه مصرف برق بسیار تاثیرگذار می باشد. به طور معمول، استفاده از حالت گرمایش سیستم های تهویه مطبوع، موجب افزایش هزینه های اقتصادی و جانبی مصرف کننده می شود. استفاده از کویل آبگرم کاهش چشمگیری در هزینه‌های مربوط به برق اعمال می نماید.

کویل آبگرم متناسب با تعداد ردیف لوله های مسی در دو نوع دو ردیفه و سه ردیفه موجود می باشد. کویل های دو ردیفه از دو ردیف لوله مسی با ضخامت حدود ½ inch با فین های بلو فین ساخته شده اند. همچنین، ساختار کویل های سه ردیفه، از سه ردیف لوله مسی با اندازه حدودی 3/8 inch ساخته شده است. فین های کویل در برابر فرآیندهای شیمیایی، خوردگی و پوسیدگی، مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. آبگرم مورد نیاز برای کویل توسط سیستم های حرارتی مرکزی مانند موتورخانه یا پکیج شوفاژ دیواری تامین می گردد. گردش آبگرم در لوله‌ها و برخورد آن با سطح کویل موجب ایجاد حرارت و گرما می شود.

گرمای تولید شده از طریق بلوور فن داکت اسپلیت با نهایت قدرت و توان در محیط داخلی توزیع می شود. در نتیجه این فرآیند هوای گرم و مطبوع در فصل سرد زمستان، به صورت یکپارچه و یکنواخت در فضای مورد استفاده جریان پیدا می کند. بر این اساس، فعال سازی حالت گرمایش داکت اسپلیت در فصل زمستان از طریق کویل آبگرم علاوه بر تامین گرمای محیط، کاهش هزینه های اقتصادی و جانبی را به همراه دارد.

راهنمای کامل راه اندازی سیستم گرمایشی داکت اسپلیت

اقدامات لازم جهت فعال سازی حالت گرمایش داکت اسپلیت شامل نکات زیر می باشد که به آن پرداخته ایم :

1- نظافت و شستشوی یونیت داخلی و خارجی

یکی از اقدامات مهم قبل از راه اندازی گرمایش داکت اسپلیت، شستشوی پنل داخلی و خارجی دستگاه می باشد. تمیز کردن کندانسور و پنل داخلی داکت علاوه بر کاهش مشکلات احتمالی، افزایش راندمان و توان گرمایشی دستگاه را به دنبال دارد. در طول فصل تابستان و به علت استفاده مستمر از داکت اسپلیت، بر روی فین های کندانسور، دریچه های خروجی و فیلترهای دستگاه انواع آلودگی ها و ذرات گردوغبار قرار می گیرند. تجمع آلودگی ها بر سطح دستگاه موجب گرفتگی و انسداد لوله ها و متعاقب آن، کاهش بازدهی سیستم می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که انجام سرویس های دوره ای سیستم های تهویه به صورت منظم، در ارتقای توان و بازدهی و کاهش مصرف انرژی و برق این دستگاه ها نقش بسزایی ایفا می نماید.به منظور تمیز کردن و شستشوی بخش خارجی یا کندانسور می بایست دریچه مربوط به بازدید داکت اسپلیت باز شود. دریچه بازدید امکان دسترسی راحت و آسان به قطعات داکت را برای انجام سرویس و تعمیر داکت اسپلیت فراهم می آورد. همچنین، برای از بین بردن آلودگی ها و گردوغبار بر روی دریچه ها و فیلترهای اسپلیت کانالی می توان از مواد شوینده ملایم و مناسب استفاده نمود.

2- باز کردن فلکه شیرهای مخصوص ورودی و خروجی آبگرم

باز کردن شیرهای ورودی و خروجی آبگرم، از دیگر اقدامات حائز اهمیت در جهت فعال سازی حالت گرمایش داکت اسپلیت به شمار می رود. چنانچه گرمایش ساختمان از طریق سیستم حرارت مرکزی یا موتورخانه انجام می شود، باز کردن فلکه های مربوط به ورودی و خروجی آبگرم متصل شده به کویل آبگرم بسیار حائز اهمیت می باشد. از سوی دیگر، در صورت تامین گرمایش ساختمان توسط پکیج شوفاژ دیواری، بایستی به روشن کردن پکیج اقدام نموده تا آبگرم مورد نیاز برای انجام فرآیند گرمایش و تولید حرارت تامین گردد.

ضمنا، پس از باز کردن شیرهای آبگرم باید نسبت به هواگیری آنها اقدام نمود. تخلیه هوای موجود در لوله ها در عملکرد مطلوب و بهینه داکت اسپلیت تاثیر بسزایی برجای می گذارد. لازم به ذکر است که هواگیری پکیج دیواری از طریق شیر مخصوص تعبیه شده بر روی آن صورت می گیرد. همچنین، فرآیند هواگیری کویل آبگرم توسط شیر سوزنی نصب شده بر روی سطح کویل انجام می شود.

مطالب مرتبط :
کولر گازی گرین 24000

3- تغییر حالت داکت از سرمایش به گرمایش

از دیگر اقدامات کاربردی در جهت راه اندازی حالت گرمایش داکت اسپلیت تغییر وضعیت یا Mode سیستم می باشد. برای تغییر دادن حالت سرمایش دستگاه به وضعیت گرمایش از ریموت کنترل داکت استفاده می شود. برای فعال سازی حالت گرمایشی می بایست حالت داکت را بر روی وضعیت HEAT قرار داد. با اعمال این تنظیمات زمینه مناسب برای استفاده از حالت گرمایشی اسپلیت کانالی فراهم می گردد.

نحوه تنظیم گرمایش داکت اسپلیت در زمستان

همانطور که پیش از این عنوان گردید، اولین قدم برای راه اندازی حالت گرمایش داکت اسپلیت به انجام سرویس و شستشوی سیستم مربوط می شود. پس از انجام فرآیند تعمیرات دستگاه، هواگیری و رسوب زدایی لوله ها، قدم بعدی در این زمینه محسوب می شود. ضمنا، هواگیری لوله‌ها مانع از تولید سروصداهای اضافی و آزار دهنده در هنگام گرم شدن محیط می گردد. پس از به اتمام رسیدن هواگیری و رسوب زدایی لوله ها، نوبت به تنظیم حالت گرمایش داکت اسپلیت برای استفاده در فصل زمستان می رسد.

تنظیم داکت اسپلیت برای زمستان با تغییر وضعیت سرمایش دستگاه به حالت گرمایش انجام می شود. انجام این فرآیند با فعال کردن دکمه heat بر روی ترموستات یا ریموت کنترل دستگاه صورت می گیرد. پس از فعال سازی حالت گرمایش می بایست درجه دمای مناسب را انتخاب نمود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که درجه دمای انتخاب شده مناسب است که در محدوده 20 الی 30 درجه سانتیگراد قرار داشته باشد. تنظیم درجه دمای مناسب مانع از اتلاف و هدر رفت حرارتی و افزایش هزینه های مصرفی کاربران می شود. پس از انجام این مراحل دستگاه داکت اسپلیت را روشن نموده و از هوای گرم و مطبوع توزیع شده توسط آن نهایت بهره و استفاده را ببرید.

شایان ذکر است که در حالت گرمایش داکت اسپلیت تنها قطعاتی مانند فن دمنده سیستم کار می کنند. فن دمنده جریان هوای گرم را به صورت مداوم و مستمر در فضای داخلی توزیع می کند. بر این اساس، سایر قطعات داکت نظیر کمپرسور غیر فعال بوده و خاموش می باشند. این امر در کاهش هزینه های مربوط به مصرف برق و انرژی بسیار تاثیرگذار و موثر می باشد.

تنظیم گرمایش داکت اسپلیت

 نکات مهم تنظیم گرمایش داکت اسپلیت

در هنگام راه اندازی گرمایش داکت اسپلیت می بایست به یک سری نکات و اصول ایمنی توجه ویژه ای مبذول داشت. یکی از نکات مهم در این زمینه قطع کردن جریان برق دستگاه پیش از شروع به هر کاری می باشد. این امر در جلوگیری از بروز حوادث ناگوار مانند برق گرفتگی، از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.

علاوه بر این، در هنگام سرویس و شستشوی داکت اسپلیت باید از آسیب وارد کردن به قطعات مهم دستگاه مانند کمپرسور پرهیز کرد. کمپرسور از قطعات حائز اهمیت تعبیه شده در ساختمان داخلی اسپلیت کانالی می باشد. بروز هرگونه عیب و ایراد در این قطعه فرآیند سرمایش و سیکل تبرید تراکمی دستگاه را با اختلال مواجه می سازد. همچنین، تعمیر و سرویس کمپرسور داکت غالبا هزینه های گزاف و زیادی را به مصرف کننده تحمیل می سازد.

جلوگیری از تجمع و انباشت آلودگی ها بر سطح کندانسور، از دیگر نکات مهم در راه اندازی حالت گرمایش داکت اسپلیت تلقی می گردد. کندانسور داکت اسپلیت برای انجام کارکرد مطلوب و بهینه، نیاز به تبادل جریان هوا دارد. تجمع ذرات گردوغبار بر روی این بخش موجب گرم شدن بیش از حد و متعاقب آن، بروز نقص فنی در قطعه کمپرسور می شود.

بر همین اساس، در فصل زمستان می بایست اطراف کندانسور داکت کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی و آلایندگی باشد. همچنین، در هنگام روشن شدن دستگاه باید از باز بودن دریچه خروجی اسپلیت کانالی اطمینان حاصل نمود. باز یا نیمه باز بودن دریچه های خروجی، انتقال درست جریان هوا و عملکرد بهینه و مطلوب سیستم را در پی خواهد داشت.

بسته نبودن مسیر خروجی از دیگر نکات مهم در تنظیم و فعال سازی حالت گرمایش داکت اسپلیت قلمداد می گردد. بسته بودن مسیر خروجی مانع از جریان یافتن هوای کافی در کویل و اپراتور دستگاه می شود. عدم جریان یافتن هوا، یخ زدگی و مسدود شدن لوله های کویل آبگرم را به دنبال دارد. برای جلوگیری از این مشکلات مناسب است که بیش از ماکزیمم 50 درصد خروجی اسپلیت کانالی مسدود نباشد.

فیسبوک دماباما را دنبال کنید.

دسته بندی: مجله دماباما

دیدگاه خود را بنویسید