خانه/مجله دماباما/تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل
آخرین بروز رسانی: 12ام بهمن, 1401

تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل

اگر قصد خرید پکیج دیواری به طور مثال خرید پکیج بوتان برای منزل خود دارید باید با اصطلاحات مختلف از جمله پکیج های تک مبدل و دو مبدل آشنا باشید تا بتوانید با توجه به نیاز خود محصولی با کارایی بهتر انتخاب کنید.

گروه دماباما برای آشنایی شما با انواع پکیج ها در این مقاله به تشریح کارکرد این نوع پکیج ها و تمامی موضوعاتی که تا کنون اشاره شده است می پردازد.

بدون شک آگاهی از پکیج های تک مبدل و دو مبدل شما را در انتخاب ایده آل و استفاده از بهترین محصول برای منزل یا محل کارتان یاری می کند.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل داشته باشید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

مقایسه پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل

منظور از مبدل در پکیج دیواری چیست؟

قبل از بررسی تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل، بهتر است مبدل ها و نقش آنها در یک پکیج دیواری معمولی مورد بحث قرار گیرد. مبدل به عنوان یکی از مهمترین قطعات مورد استفاده در پکیج دیواری برای گرمایش ساختمان و تامین آب گرم مورد نیاز، مهمترین وظیفه را بر عهده دارد و کارکردهای زیر را انجام می دهد.

در انواع پکیج های دیواری از جمله پکیج بوتان مدل پرلاپرو آب سردی که از طریق لوله کشی شهری وارد پکیج می شود باید از مدار مبدل عبور کند و از طریق لوله های آب گرم وارد حمام، آشپزخانه و سایر قسمت های خانه شود. این شرایط خروجی گرمایش خوبی را حتی در دمای بالای مدار گرمایش تضمین می کند.

مبدل پکیج دیواری به چه معناست؟

اما آب گرم مصرفی رادیاتورهای گرمایشی برای گرم کردن سیستم گرمایشی به طور مداوم در مدارهای پکیج در حال گردش است و اکنون توسط پمپ های پکیج دیواری ( پکیج بیتا ) و در شبکه لوله گرمایش گردش می کند. این روند تا زمانی ادامه می یابد که دمای مورد نیاز برای گرمایش ساختمان به دست آید. در ادامه با بررسی تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل همراه ما باشید.

پکیج تک مبدل یا بی ترمیک چیست؟

این پکیج ها با مبدل های حرارتی دوگانه به گونه ای طراحی شده اند که مبدل های حرارتی قرار داده شده در داخل آن ها، گرمایش رادیاتور و مصرف آب را مدیریت می کنند. این ویژگی امکان مدیریت سیستم را از طریق شیر سه راهی و کلید انتخاب می دهد. شیر سه راهی پکیج دارای یک ورودی و دو خروجی می باشد. آب داخل لوله از ورودی وارد شده و به هر دو قسمت خروجی برای خروج ارسال می شود.

با پکیج تک مبدل در حالت زمستانی، آب موجود از طریق دو خروجی برای گرم کردن رادیاتورها و گرم کردن آب مورد نیاز برای مصارف خانگی تامین می شود. برای انجام این عملکرد، شیرهای سه طرفه قرار گرفته در این پکیج ها به طور همزمان پمپ گردش آب در رادیاتور و مسیر گردش آب در رادیاتور را فعال می کنند.

یکی از مزایای این مدل غیرفعال شدن پمپ در زمان روشن بودن حالت تابستانی است. قبل از بررسی تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل، بهتر است بگوییم، با قرار دادن پکیج در حالت زمستانی، پمپ درون پکیج فعال می شود، در حالی که قرار دادن آن در حالت تابستانی این ویژگی را غیرفعال می کند. شرایطی که استهلاک پمپ نصب شده روی پکیج را کاهش می دهد، در حالی که آب در تماس مستقیم با شعله سریعترین گرمایش مورد نیاز را فراهم می کند.

از دیگر مزایای پکیج تک مبدل می توان به احتمال خرابی بسیار کم اشاره کرد. از معایب پکیج تک مبدل می توان به ته نشین شدن بیشتر و نوسان گرمای آب در هنگام مصرف اشاره کرد.

پکیج دو مبدل یا مونو ترمیک

این تعریف به شما امکان می دهد تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل و نقاط قوت و ضعف مربوطه را بدانید. پکیج دو مبدل شامل دو مبدل اصلی یا مبدل صفحه ای است.

در این نوع پکیج ها گرمایش محیط با گرمایش رادیاتوری تامین می شود. هنگامی که شیر آب گرم را باز می کنید، پمپ این نوع پکیج آب گرم را از مبدل اصلی به مبدل صفحه ای ارسال می کند. در این شرایط آب گرم در اختیار فرد قرار می گیرد.

در واقع می توان گفت که یک مدار کوچک بین دو مبدل پکیج قرار می گیرد و آب گرم موجود در این مدار هنگام روشن شدن دستگاه مبدل صفحه ای را گرم می کند. پس از باز شدن دریچه ورودی، آب سرد وارد دستگاه شده و از مبدل صفحه ای عبور کرده و پس از گرم شدن، آب گرم به سیستم لوله کشی ارسال می شود.

از مزیت های این مدل می توان به ته نشینی بسیار کمتر نسبت به پکیج های تک مبدل و تولید یکنواخت آب گرم مصرفی اشاره کرد.

مقایسه پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل

پکیج تک مبدل دارای 4 اتصال است که 2 تای آن 1/2 اتصال و 2 اتصال باقی مانده 3/4 اتصال، 1/2 اتصال برای مصرف آب گرم و اتصال 3/4 برای گرم کردن آب استفاده می شود. از طرفی پکیج دو مبدل برای گرم کردن آب مصرفی توسط دو اتصال از نوع 3/4 مبدل ثانویه طراحی شده است که از دیگر تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل است.

مزایای پکیج‌های تک مبدل

✔ پمپ در حالت تابستانی فعال نیست (تابستان و بهار پکیج خاموش می شود). در نتیجه پکیج های تک مبدل دارای هزینه های استهلاک کمتر، عمر پمپ بیشتر و مصرف برق کمتری هستند.

✔ ساختار ساده و خرابی کمتر برای این نوع پکیج ها

✔ پکیج تک مبدل چند ثانیه سریعتر از دو مبدل آب گرم تولید می کند.

✔ گرفتگی لوله ها دیرتر بر روی آن تأثیرگذار می‌باشد.

✔ در صورتی که با مشکلاتی مانند صدای پکیج، گرم شدن آب مصرفی، گرمایش و سرمایش آب مصرفی مواجه هستید، ممکن است پکیج دچار رسوب شده باشد. توصیه می کنیم با ما تماس بگیرید و کار را به تعمیرکار بسپارید. در ادامه به بررسی تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل می پردازیم.

مزایای پکیج‌های دو مبدل

✔مقاوم در برابر رسوب‌گیری: در پکیج دو مبدل، فشار کار و حرارت به دو مبدل وارد می شود، زیرا شعله مشعل و آب با هم تماس مستقیم ندارند، بعداً روی دیواره های داخلی مبدل صفحه ای رسوب ایجاد می کنند و خرابی دستگاه در دراز مدت کمتر است.

✔ راندمان پکیج دو مبدل کمی بیشتر از یک مبدل است.

✔ نوسانات دما کمتر برای آبگرم مصرفی: دبی ثابت و کنترل عالی دمای سیال در پکیج دو مبدل تغییرات حرارتی بیشتر و نوسانات دما کمتری را کنترل می کند که بعدا باعث از کار افتادن پکیج می شود.

✔ علیرغم اینکه احتمال رسوب گذاری در پکیج دو مبدل کمتر است، رسوب گیری جزء جدایی ناپذیر هر نوع مبدل در طول زمان است.

 پکیج دیواری دو مبدل بهتر است یا تک مبدل

پکیج دیواری دو مبدل بهتر است یا تک مبدل؟

همانطور که قبلا ذکر شد، مهمترین تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل به ساختار آنها مربوط می شود. در واقع تعداد مخازن در پکیج تک مبدل و دو مبدل مهمترین دلیل مقایسه آنهاست.

در پکیج های تک مبدل لوله های گرمایش و آب گرم از مخزن عبور می کنند در حالی که در پکیج های دو مبدل از مبدل ثانویه و مبدل اصلی برای دسترسی به آب گرم استفاده می شود. در این حالت، فشار حرارتی ایجاد شده بین دو مخزن تقسیم می شود. تفاوت دیگر بین پکیج تک مبدل و دو مبدل، ساختار اتصال لوله است.

نکات مهم و اساسی در رابطه با تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل

تنها تفاوت پکیج های تک مبدل و دو مبدل در تعداد مخازن و مبدل ها است، اما این اختلاف تفاوت های زیادی ایجاد می کند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب پکیج بهتر را دشوار می کنند. در عمل در صورت وجود سختی گیر نوع پلی فسفات، برای پکیج تک مبدل با دو مبدل تفاوت زیادی در میزان رسوب وجود ندارد، اما در صورت رسوب‌ گذاری پکیج دیواری، هزینه تعمیر برای نوع 2 مبدل بسیار کمتر از نوع تک مبدل است.

بنابراین از نظر اقتصادی پکیج های دو مبدل برای مناطقی با شوری بالا در آب (500 ppm یا بیشتر) مناسب ترند، در حالی که پکیج های تک مبدل برای مناطق با شوری کم مناسب هستند. همچنین از نظر اقتصادی، در صورت مصرف کمتر، پکیج تک مبدل حرارتی کافی است و در صورت استفاده زیاد از پکیج و آب گرم، دو مبدل حرارتی مناسب است.

عوامل زیادی می توانند بر تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل بگذارند. همچنین به خاطر داشته باشید که در حالی که وجود دو مبدل با هم در یک پکیج دو مبدله می تواند عملکرد را بهبود بخشد، هزینه اولیه برای خرید پکیج‌های تک مبدل بیشتر از تک مبدل می‌باشد.

با توجه به مطالب ذکر شده، ته نشینی مهمترین عامل در کاهش کارایی و خرابی پکیج های دیواری به ویژه برای نوع تک مبدل می باشد، بنابراین پکیج ها باید مرتب نگهداری و مقیاس بندی شوند. در همین راستا برای صرفه جویی در هزینه تعمیرات پکیج تک مبدل و دو مبدل، کلیه عملیات تعمیر پکیج های دیواری تک مبدل و دو مبدل توسط سرویسکاران انجام می شود.

با توجه به مطالب فوق در مورد تفاوت پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل می توان نتیجه گرفت که بهتر است از پکیج دیواری دو مبدل در مکان هایی با املاح آب بیش از 500 PPm استفاده کرد اما در محیط هایی با املاح آب کمتر خرید پکیج دیواری تک مبدل به صرفه تر می باشد.

یوتیوب دماباما را دنبال کنید.

دسته بندی: مجله دماباما

دیدگاه خود را بنویسید